Egy csillag elhalványult…

Szitnyai Jenő  (1946 – 2017. június 1.)

Vannak, akiknek a véleménye nagyon fontos számunkra. Így voltam Szitnyai Jenővel, mert felkészült, az összefüggéseket jól látó szereplő volt. Kölcsönösen tiszteltük egymást, a munkáink sokszor összeértek és mindig értettük egymást.A médiában a területfejlesztés legjobb ismerője Szitnya Jenő a X. Víkenden Rendszeres vendége volt a Területfejlesztők Víkendjének. „Jánoskám ez megint nagyon jó volt, hogy tudjátok még csinálni?”, mondta tavaly és kinek ne esne jól ezt hallani. Rendszeresen, Anna segítségével a helyszínen forgatott és az első 10 év Víkendjeiről egy dokumentumfilmet készített. Idén májusban már nem tudott jelen lenni. Ő, aki évekig helyettünk is kommunikált, a kórházi ágyából már nem tudott a környezetének üzenni. Próbáltunk erőt küldeni, de kevesek voltunk.

Nálánál jobban senki sem ismerte a magyarországi és határon túli településeket, és senki sem volt olyan jó nagykövete a terület- és vidékfejlesztésnek.

Ezért is örülök, hogy a Területfejlesztési Törvény 10. évfordulóján, 2006-ban az egyesületünk javaslata  meghallgatásra talált és Pro Régió kitüntetésben részesült, melyet a Parlament Felsőházi termében vehetett át. Se előtte, se utána nem volt példa arra, hogy a média szereplőjének ilyen jellegű szakmai munkáját elismerjék.

Egy csillag elhalványult, de nevedet beírtad a legjobb területfejlesztők közé, a hited, szakmai elkötelezettséged kötelező mérték a számunkra.